אקנה בהריון

טיפול באקנה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול באקנה!

הריוןנשים רבות סובלות במהלך ההיריון שלהן, מאקנה, כפי שהן סביר להניח, סבלו בגיל ההתבגרות. למרות הגיל והנכונות לקבל את כל התופעות הנלוות להיריון, תופעה זו עולה לפגוע בביטחונה העצמי של ההיריונית, תחושת הערכתה העצמית, לגרום למבוכה, ביישנות ואף חרדה חברתית כלשהי.

עם זאת, חשוב לזכור כי האקנה תעבור עם חלוף תקופת ההיריון כזיכרון רחוק. הפצעים מופיעים לרוב על הלחיים והמצח, כאשר הם גורמים לעור להיראות מחוספס, עבה, אדמומי ו"בעל שיריון".

הגורמים לפצעים אלה הם בעיקרם הורמונליים. כאשר רמת ההורמונים האנדרוגנים (הגבריים) עולה, עלולה להתפרץ גם האקנה בדרגות חומרה משתנות.

בדרך כלל, האקנה תיראה באופן ניכר ומשמעותי יותר במהלך הטרימסטר הראשון להריון, ותלך ותדעך ככל שההיריון יתקדם.

לפעמים, גם נשים אשר היו מטופלות בכדורים כנגד אקנה או נטלו גלולות למניעת היריון, מפסיקות אותם עקב גילוי ההיריון, ונמצאות בתחילה בחסר איזון הורמונלי.

מוטב לטפל בפצעים כמה שיותר מוקדם בכדי למנוע סיבוכים מיותרים. פעמים רבות, מספיקים מספר מועט של טיפולים, ולאחר מכן, שיגרת טיפוח עקבית.

הטיפול המומלץ באקנה בהריון

מכיוון שבמהלך ההיריון, תכשירים רבים בהם ניתן לעשות שימוש בתקופות אחרות, אסורים מחשש לגרימת נזק לעובר, הטיפול המומלץ הוא לשמור על היגיינת פנים קפדנית יותר, באמצעות שטיפות עם מים וסבון.

במקרים קיצוניים וחמורים יותר, מומלץ לפנות לרופא עור מומחה, אשר יוכל לרשום תרופות אנטיביוטיות שונות או תכשירים אחרים המותרים במהלך ההיריון, כמו למשל חומצות אלפא הידרוקסי.

מעבר לכך, בכדי להרגיש יפה, נשית ולהפחית את סיכוני הזיהום, כדאי גם לפנות לקוסמטיקאית מומחית, אשר תוכל אף היא לתרום ממקצוענותה ומניסיונה. קשר שכזה עם קוסמטיקאית, המתחיל מתחילת ההיריון, יכול ללוות את כל השינויים העוריים האפשריים, גם אחר הלידה וגמר ההיריון.

ישנן נשים רבות הנעזרות בטיפולים הומיאופתיים אשר קושרים את מצב העור והגוף בכלל, למצב הרגשי.

טיפולים אלה יתבססו על חומרים טבעיים יותר למריחה, וינסו לטפל באופן משולב גם במצב הנפשי, ובהבנת התהליכים העמוקים העוברים על האישה בתקופה קריטית זו.

טיפולי פוטותרפיה (IPL), אשר נמצאו יעילים כנגד אקנה בכלל, לא הוכחו, בניסויים קליניים, בשימוש על נשים בהריון.

סביר להניח, כי אין בטיפולים אלה משום סיכון לעובר, אולם יש לברר זאת באופן מחקרי ויסודי יותר בטרם תחילת הטיפול, עם מומחים ורופאים המודעים לכלל הסכנות.

ניסיונות מניעה

בכדי לנסות למנוע את תופעת האקנה בהריון, או להפחית את חומרתה, מומלץ להפחית מהמזונות עתירי השומן או המטוגנים בהיריון, ולהרבות באכילת פירות וירקות או אוכל מבושל. שתיית כמויות גדולות של מים עשויות אף הם לתרום למראה עור רענן ונקי יותר.

כמו כן, יש להימנע מאמבטיות חמות מדי או שימוש באדים חמים, מחשש לגדילה נוספת של הנקבוביות ופגיעה ביכולת ההגנה כנגד החיידקים הנמצאים בפצעים אלה וגורמים להזדהמותם. לפעמים, גם תכשירי שיער שונים כמו ג'ל, או קרמים שונים, עלולים אף הם לגרום לשימון הפנים ויצירת קומודונים (אותן נקודות שחורות ומפריעות).

ישנם עוד מספר טיפים, אשר יאפשרו לשמור על עור נקי יותר בכלל, ובמהלך ההיריון בפרט. כמו למשל, ניקוי יסודי של הפנים פעמיים ביום באזורי הפצעים המתהווים באמצעות תכשירים ייעודים המתאימים באופן ספציפי לעור הפנים בהיריון.

מעבר לכך, ההמלצה היא לא לגעת בפצעים, לא לחטט או לנסות לפוצץ את אזורי המוגלה, לנסות לא להתאפר, או להתאפר באיפור המבוסס על מים ולא על שמן, ולהקפיד על מריחת קרם הגנה ביציאה אל השמש.

ראו גם:

אקנה לאחר הלידה – איך מטפלים?

המרכז לטיפול באקנה

המרכז לטיפול באקנה מתמחה במתן מידע בתחום הטיפול באקנה, כל מה שרציתם לדעת על טיפול באקנה במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה: