נשים רבות סובלות במהלך ההיריון שלהן, מאקנה, כפי שהן סביר להניח, סבלו בגיל ההתבגרות. למרות הגיל והנכונות לקבל את כל התופעות הנלוות להיריון, תופעה זו עולה לפגוע בביטחונה העצמי של ההיריונית, תחושת הערכתה העצמית, לגרום למבוכה, ביישנות ואף חרדה חברתית כלשהי.
הגורמים לפצעים אלה הם בעיקרם הורמונליים. כאשר רמת ההורמונים האנדרוגנים (הגבריים) עולה, עלולה להתפרץ גם האקנה בדרגות חומרה משתנות.
לפעמים, גם נשים אשר היו מטופלות בכדורים כנגד אקנה או נטלו גלולות למניעת היריון, מפסיקות אותם עקב גילוי ההיריון, ונמצאות בתחילה בחסר איזון הורמונלי.
מוטב לטפל בפצעים כמה שיותר מוקדם בכדי למנוע סיבוכים מיותרים. פעמים רבות, מספיקים מספר מועט של טיפולים, ולאחר מכן, שיגרת טיפוח עקבית.הטיפול המומלץ באקנה בהריון
מכיוון שבמהלך ההיריון, תכשירים רבים בהם ניתן לעשות שימוש בתקופות אחרות, אסורים מחשש לגרימת נזק לעובר, הטיפול המומלץ הוא לשמור על היגיינת פנים קפדנית יותר, באמצעות שטיפות עם מים וסבון.
במקרים קיצוניים וחמורים יותר, מומלץ לפנות לרופא עור מומחה, אשר יוכל לרשום תרופות אנטיביוטיות שונות או תכשירים אחרים המותרים במהלך ההיריון, כמו למשל חומצות אלפא הידרוקסי.מעבר לכך, בכדי להרגיש יפה, נשית ולהפחית את סיכוני הזיהום, כדאי גם לפנות לקוסמטיקאית מומחית, אשר תוכל אף היא לתרום ממקצוענותה ומניסיונה. קשר שכזה עם קוסמטיקאית, המתחיל מתחילת ההיריון, יכול ללוות את כל השינויים העוריים האפשריים, גם אחר הלידה וגמר ההיריון.
ישנן נשים רבות הנעזרות בטיפולים הומיאופתיים אשר קושרים את מצב העור והגוף בכלל, למצב הרגשי.טיפולים אלה יתבססו על חומרים טבעיים יותר למריחה, וינסו לטפל באופן משולב גם במצב הנפשי, ובהבנת התהליכים העמוקים העוברים על האישה בתקופה קריטית זו.
טיפולי פוטותרפיה (IPL), אשר נמצאו יעילים כנגד אקנה בכלל, לא הוכחו, בניסויים קליניים, בשימוש על נשים בהריון. סביר להניח, כי אין בטיפולים אלה משום סיכון לעובר, אולם יש לברר זאת באופן מחקרי ויסודי יותר בטרם תחילת הטיפול, עם מומחים ורופאים המודעים לכלל הסכנות.