המרכז לטיפול באקנה

כיצד למנוע את הופעת האקנה?

מניעת אקנהאקנה היא מחלת עור המתבטאת בהתפרצות פצעים מטרידים המופיעים במקומות שונים על הפנים, הגב והמחשוף. התפרצות המחלה שכיחה בגיל ההתבגרות אך גם אנשים צעירים בגילאים מאוחרים יותר סובלים ממנה.

לאקנה ישנן דרגות חומרה שונות והתפרצות של אקנה דלקתית יכולה לגרום לסבל רציני, נפשי וגופני, במיוחד כשמדובר על נערים ונערות בגיל ההתבגרות, גיל בו המראה החיצוני הוא גורם מאוד חשוב לאיכות החיים ושביעות הרצון של הנערה או הנער.

לשאלה מדוע מתפרצת המחלה אצל אדם אחד ולא מופיעה אצל אדם אחר אין עדיין תשובות חד משמעיות. סביר להניח שמשתנים גנטיים, ביולוגים וכימיים כמו גם משתנים פסיכולוגיים ונפשיים, הם אלו הקובעים את הפוטנציאל של כל אחד ואחת לסבול ממחלת האקנה. בכל זאת, ניתן לבודד מספר גורמים, שהתייחסות נכונה אליהם, עשויה למתן את חומרת התפרצות האקנה.

חשוב לדעת שגם התנהלות נבונה ומושכלת אינה יכולה להבטיח את מניעת התפרצות המחלה.

מספר הנחות ייסוד שעשויות להועיל במניעת הופעת מחלת האקנה

תזונה – טיפוח בריאות הגוף משפיע גם על בריאות העור

ישנם מחקרים רבים בנוגע לקשר בין התפרצות פצעי אקנה לבין אכילת מזונות מסוימים, אולם לא קיימים ממצאים חד משמעיים בנוגע לקשר ישיר בין תזונה מסוג מסוים להתפרצות מחלת האקנה.

בכל זאת, כדאי לאמץ את נקודת המוצא שמקשרת בין מצבו המאוזן והבריא של הגוף בכללותו למצבו התקין של העור. ראוי לקחת בחשבון שהעור הוא איבר הפרוס על מלוא שטחו של גופנו.

ישנם מאכלים שניתן להגדירם כ 'חשודים' בהחמרת הופעת פצעי האקנה:

צריכת וויטמינים למניעת אקנה

ישנה שורה של וויטמינים שנוכחותם בדם הוכחה כמועילה לבריאות העור באופן כללי וגם להפחתת חומרת האקנה ואף למניעתה.

היגיינה – זיהום חיצוני עשוי להחמיר את מצבם של פצעי האקנה.

ישנם כמה כללי היגיינה  בסיסיים ששמירתם תעזור למנוע נזקים דלקתיים

Exit mobile version