7 מיתוסים על אקנה שצריך להפריך

טיפול באקנה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול באקנה!

 7 מיתוסים על אקנה שצריך להפריך אנשים רבים סבורים שכבר שמעו כל מה שיש לדעת על אקנה, אך קיימים מיתוסים מפתיעים לגבי המחלה, כגון הגורמים לה ושיטות ההתמודדות, שממש אינם נכונים. מאמר זה מגלה את העובדות הנכונות.

1. לא להתאפר אם רוצים לנקות את העור

כל עוד משתמשים במוצרי קוסמטיקה שאינם רעילים, הם אינם גורמים להופעת פצעונים. למעשה, חלק מהמוצרים הזמינים כיום מכילים חמצן בנזואיל או חומצה סליצילית אשר מסייעת להילחם באקנה. ניתן אף להשתמש בקרמים המכילים חמצן בנזואיל, המיוצרים עם תוספת פיגמנט כהה המסתירים פצעונים תוך סיוע לטיפול בהם.

אם אדם סובל מאקנה בינונית עד חמורה, עליו להתייעץ עם הרופא או עם רופא עור לגבי המוצרים הקוסמטיים הטובים ביותר לשימוש, ולקבל המלצות לגבי הימנעות מוחלטת ממוצרים קוסמטיים או מותגים מסוימים המחמירים את האקנה. וגם אם מוצר מתויג כמתאים לאקנה, יש להפסיק את השימוש בו ולהתייעץ עם הרופא אם הוא גורם לגירוי העור או סתימת נקבוביות.

2. לתזונה אין קשר עם אקנה

שני מחקרים פורצי דרך אך שגויים שנערכו בשנות השישים והשבעים, מצאו ששוקולד אינו קשור לאקנה. מחקרים אלו היו כה פופולאריים, עד שאנשים הסיקו שלתזונה אין כל קשר לאקנה, והמחקר נעצר למשך ארבעים השנים הבאות.

כיום חוקרים מוצאים כי אכן קיים קשר בין תזונה לאקנה. צוות מדענים בניו יורק מצאו שאנשים שאכלו מזונות ממותקים יותר, מוצרי חלב, שומנים שאינם בריאים, ופחות דגים, נמצאו בסבירות גבוהה יותר לסבול מאקנה מתונה עד חמורה.

3. אקנה היא בעיה של בני נוער בלבד

למעשה, סקר שעקב אחר למעלה מאלף מבוגרים, ופורסם בכתב העת של האקדמיה האמריקנית לדרמטולוגיה, מצא שחמישים אחוזים מהנשים בין גילאי עשרים עד 29, 35% מנשים בין הגילאים שלושים עד 39, ו-26% מהנשים בין הגילאים ארבעים ל-49, דיווחו על אקנה. בהערת שוליים ציינו החוקרים שאקנה שכיחה יותר בקרב נשים מאשר גברים.

בני עשרה חווים נחשול הורמונים הגורם לאקנה, אך הורמון אסטרוגן מוגבר בתקופת גיל המעבר, גורם להגברה בתפוקת שמן בעור, אשר גורם בסופו של דבר לדלקת חיידקית ולפצעונים. לכן קיימת תופעה נפוצה של נשים הסובלות מאקנה בשלב מאוחר יותר בחיים.

4. שיזוף מנקה את העור 

למרות ששיזוף עשוי להסוות זמנית אקנה, חשיפה מוגברת לשמש גורמת ליובש וגירוי עור, מה שמוביל להתגברות הפצעונים בעתיד. למעשה, למרות שלא קיים קשר בין חשיפה לשמש ומניעת אקנה, קרני השמש עלולות לגרום לסרטן והזדקנות מוקדמת של העור. לכן יש להגן תמיד על העור באמצעות בחירת קרם הגנה בעל מקדם הגנה גבוה, המכיל חומרים שאינם סותמים נקבוביות.

5. ככל ששוטפים את הפנים, כך סובלים מפחות פצעונים 

למרות ששטיפת פנים מסייעת להסרת לכלוך ושומן מהנקבוביות, שטיפה מוגברת עלולה להוביל ליובש וגירוי, מה שגורם להגברת הפצעונים. בנוסף, יש להימנע מקרצוף הפנים, אשר מגרה את העור. יש לשטוף את הפנים פעמיים ביום עם מים וסבון עדין, בתנועה מעגלית עדינה, ולייבש עם מגבת נקייה בסיום.

6. "פיצוץ" פצעונים מסייע להם להיעלם מהר 

פעולה זו עלולה לגרום לפצעונים להיות פחות מורגשים באופן זמני, אך היא גורמת למעשה לזיהום חיידקים, תאי עור מתים וחדירת שמן עמוק יותר לעור, הגורם להגברת הנפיחות והאודם, ולעיתים ליצירת סימן או צלקת אדומה או חומה. סימנים אלו עשויים להימשך חודשים רבים ולגרום ליותר שקעים וחטטים בעור, שאינם נעלמים לעולם.

7. טיפול בתרופות אקנה מסייע למניעת הפצעונים

היות ותרופות אקנה מכילות חומרי ייבוש כגון חמצן בנזואיל וחומצה סליצילית, שימוש מוגבר בתרופות עלול לגרום להתייבשות יתר, המובילה לגירוי עור ופגמים נוספים. אם תרופות ללא מרשם לאקנה אינן משפרות את המצב, מומלץ להתייעץ עם הרופא או רופא העור.

בנוסף, אם אדם צורך תרופות מרשם לאקנה, יש להקפיד לעקוב אחר הוראות הרופא, שכן בחלק מהתרופות יש להשתמש במשך חודשיים על מנת להשיג הבדל משמעותי.

המרכז לטיפול באקנה

המרכז לטיפול באקנה מתמחה במתן מידע בתחום הטיפול באקנה, כל מה שרציתם לדעת על טיפול באקנה במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה: