המרכז לטיפול באקנה

תזונה למניעת אקנה – מה מותר ומה אסור לאכול?

תזונה למניעת אקנהאחד הגורמים המשמעותיים המשפיעים על מצבו הכללי של הגוף הוא התזונה. למרות שככל הנראה תזונה גרועה לא גורמת באופן ישיר לאקנה, אנשים רבים אשר סובלים מפצעי הבגרות מכירים את הקשר בין אכילת מאכלים שונים להופעת פצעי הבגרות. ואכן, קיימים מרכיבים תזונתיים מסוימים אשר מעוררים את הופעת פצעי הבגרות, ולכן מומלץ להימנע מהם.

בדרך זו, ניתן לשלוט באקנה ובאמצעות בחירה מוקפדת של סוגי המזון הנכנסים אל הפה להפחית באופן משמעותי את פצעי הבגרות.

בניגוד לעבר, אז חשבו ששוקולד ומזון שומני הם הגורמים המרכזיים לאקנה, כיום ידוע שהמרכיב התזונתי העיקרי המגביר את הופעת פצעי הבגרות הוא דווקא סוכרים פשוטים, ומחקרים שונים הוכיחו שהפחתת הסוכרים הפשוטים בתזונה סייעה להקלה על האקנה.

מה אסור לאכול?

אחת השאלות הראשונות שעולה אצל כל אדם הסובל מאקנה היא איך התזונה משפיעה על הופעת הפצעים, ומה אסור לאכול.

באופן כללי, השפעת התזונה על האקנה היא אינדיווידואלית, ועם הניסיון כל אחד מכיר את גופו ומבין מאילו סוגי מזון עליו להימנע. עם זאת, קיימים מספר סוגי מזון אשר ידועים כמגבירים את הופעת הפצעים, ורצוי להפחית אותם ככל שניתן:

סוכרים פשוטים

אחד האויבים הגדולים של הבריאות הוא הסוכר הפשוט, הנמצא בממתקים, עוגות, לחם לבן, משקאות מתוקים וכו'.

בעיקרון, כל מזון המכיל סוכר (בעיקר לבן) או קמח לבן מכיל סוכרים פשוטים ועלול להגביר את תסמיני האקנה, ולכן מומלץ להימנע ממנו. הימנעות מסוגי המזון האלה תעזור גם להגנה מפני השמנה ומחלות רקע שונות כמו סכרת, ובאופן כללי מומלץ מאוד להפחית את השימוש בסוכר הפשוט.

מלח

אכילת כמות גדולה של מלח מגביה את הסיכון להחמרת האקנה, ולכן מומלץ מאוד להימנע ככל שניתן מאכילת כמות גדולה של מלח.

כל אדם יודע שלאחר אכילת כמות גדולה של בוטנים או פיצוחים אחרים האקנה מוחמרת, וככל הנראה הסיבה העיקרית לכך היא כמות המלח הגדולה הנמצאת בסוגי המזון האלה.

חלב

מחקרים שונים הראו ששתיית כמות גדולה של חלב או צריכה מוגזמת של מוצרי חלב מחמירה את פצעי הבגרות. ככל הנראה הסיבה לכך היא ההורמונים הנמצאים בחלב (אין קשר לכמות השומן), ולכן לאנשים הסובלים מאקנה מומלץ להמעיט בצריכת חלב.

מה כדאי לאכול?

באופן כללי, תזונה נכונה ומאוזנת מסייעת להפחתת תסמיני האקנה ולשיפור מצב העור, ומלבד זאת חשובה מאוד לבריאות הכללית ולהגנה מפני התפתחות מחלות אחרות. אנשים הסובלים מאקנה יכולים לשפר את מצבם על ידי שיפור התזונה, וקיימים מרכיבים תזונתיים הידועים כעוזרים במקרים של אקנה:

Exit mobile version